Мини компютър предназначен за деца

miiСред разновидностите от модели мини компютри, Kickstarter предлага интересен проект за мини устройство, което е предназначено за деца. Името на този миниатюрен компютър е MiiPC и той работи под операционната система Android 4.2 Jelly Bean и всъщност предназначението му е за защитено използване от деца.

Процесора, който притежава MiiPC е Marvell  с две ядра и работна честота 1,2 GHz. Оперативната памет е 1 GB, а вградената е с размер 4 GB, но има слот за картите micro SD, чрез които може да бъде разширена. От безжичните модули присъстват Bluetooth и WiFi. Също така поддържа Full HD (1080p) образ, който се извежда чрез HDMI кабел.

За да може родителите да имат контрол върху достъпа на децата им докато боравят с мини компютъра, те могат да конфигурират настройките, сайтовете и приложенията както преценят. За целта вариантите са два – локално и чрез приложение за Android или iOS, което осъществява контакт с MiiPC по безжичен път.

Към мини компютъра може да бъдат свързани мишка и клавиатура, като за тази цел е оптимизиран интерфейса на Android 4.2 Jelly Bean. Все още няма уточнение как ще бъде осъществена поддръжката на приложенията от Google Play, при положение че MiiPC не поддържа сензорна интеракция. Мини компютъра може да се поръча за скромната сума от 99 долара на сайта на Kickstarter, като до началото на доставките остава около месец.

Google+ Comments