Моят работодател ЕОС Матрикс

Завършвайки обучението си в университета, започнах да си търся си работа по специалността. Или с други думи казано – „Здравей, истински живот!“

Добре позната история, нали? А сега накратко ще ви разкажа как се стигна дотам да започна работа в ЕОС Матрикс.

През юношеството, когато се налага човек да избира пътя, по който ще продължи, често решава коя специалност и в кой университет иска да учи, заради мнението на родители, роднини, приятели. Личностната зрялост все още не е на лице, а решенията са важни за бъдещето ни.

Когато завърших гимназия, моето семейство ми даде пълна свобода и казаха, че накъдето и да поема, ще ме подкрепят. Единственото, което знаех, е че нямат възможност да ми плащат да уча в чужбина.

В училище не бях пълна отличничка, но българският език или по-скоро литературата, ми беше любим предмет. Обожавах да чета, анализирам и да се пренасям във въображаемите светове на романите. Затова реших да уча в Пловдивския университет, специалност „Българска филология“.

През всичките четири години на бакалавърската ми степен – и учих и работих. Беше ми изключително трудно, защото образованието ми беше обвързано с четене на страшно много литература. Работила съм в казино, с ужасяващи нощни смени, освен това бях барман и рецепционист.

Когато завърших се чувствах изключително горда от себе си и нямах представа, че трудното тепърва предстои.

Професиите, които можех да практикувам, не бяха много. Учител или журналист. Когато бях на задължителната от университета практика, прекарах три незабравими месеца като учителка и въпреки всичко, нямах нужната мотивация, за да продължа. Ежедневната борба с подрастващите за уважение, не беше по мой вкус.

Бях объркана, ходих по всякакви интервюта. Започнах работа в телекомуникационен оператор, на позиция асистент за обслужване на клиенти по телефона. Бяха доста некоректни в така или иначе оскъдното си заплащане. Ако трябва да съм честна, бях отчаяна и мислех, че никога няма да намеря място, на което да бъда ценена и да се развивам.

Преминах през много перипетии, докато не отидох на едно специално интервю. Интервюто ми за служител на ЕОС Матрикс.

В началото бях изпълнена с недоверие, но ден след ден и година след година, виждах, че трудът ми е забелязан и възнаграден подобаващо.

ЕОС Матрикс е най-голямата компания за управление на дългове в България. Присъства на пазара в страната вече повече от 15 години и е част от EOS Group – водещ доставчик на финансови услуги в Европа с основен фокус – управлението на вземания. Работата в международната фирма предлага на служителите много  възможности за развитие и усъвършенстване на специфични умения и компетенции, което се предлага под формата на периодични специализирани обучения.

Така, с много усилия и усъвършенстване, след три години работа в колекторската агенция станах тийм лидер  на цял екип.

Това, за което се чувствам най-благодарна, е възможността да разрешавам ежедневно трудни казуси и така да помагам на хората всеки ден.

Благодаря на ЕОС Матрикс за доверието, за това, че не спират да вярват в мен и да ме подкрепят професионално, защото без тях нямаше да съм това, което съм.

А на всички, които се чувстват обезверени: дерзайте и вярвайте, че и вашето чудо ще се случи.

Google+ Comments