Новите таблети на Apple

Компанията Apple реши да умали големия си айпад и да усъвършенства малкия си. Резултатите от тези си експерименти тя представи на 22 октомври на презентация в Сан Франциско. Ако не сте успели да стигнете навреме за този форум :), не се притеснявайте. Не е голяма беда. Ще научите подробностите около главните му новини – таблетите  iPad Air и iPad mini с Retina дисплей – от следващите редове.

asdAir става още по-мощен и бърз. За четвъртото поколение таблети, любими на много от вас, се наложи да чакаме цяла година. За това време ползвателите успяха да узнаят много за следващото поколение от анонсите. Цвета на устройството, формата на корпуса, апаратната база – цялата тази информация беше в мрежата на свободен достъп. Дали в ябълковата компания не могат да си държат езика зад зъбите и затова изтича информация!? Не – става въпрос за нарочна интрига за поддържане на потребителския интерес.

И така 9.7-инчовият таблет тежи около 450 г – за сравнение предшественикът му беше 625. Забележима разлика – спор няма. При това дебелината му е 7.7 мм – за сравнение 9.4 мм, което, откъдето и да го погледнеш, прави новакът цели 20 % по-елегантен. 🙂 По екстериор Air повтаря mini, но е радващо, че бутоните са метални, а не пластмасови, както в предишния пълноразмерен айпад.

По стара традиция за бързото действие на таблета отговаря процесор от ново поколение – в случая A7.

Вторият продукт, представен на форума в Сан Франциско, официално носи името  iPad mini с Ретина дисплей. И той може да се похвали с една от най-очакваните характеристики – екран с резолюция 2048 x 1536 пиксела при плътност 326 на инч. И естествено най-главното – екранът е Retina.

Представянето на новите артикули със сигурност укрепи лидерските пазарни позиции на Ейпъл. Самсунг и Гугъл – главните й конкуренти – ще трябва доста да се поизпотят, докато стигнат до технически паритет. Защото двата обновени таблета очертават изключително прогресивни тенденции пред индустрията – както впрочем винаги е било с новините, идващи от тази компания.

 

 

Google+ Comments