Samsung F8200

Днес ще се запознаем с флагманския LED телевизор на Samsung от моделната редица на 2013-а година – UE75F8200. Устройство от изключително висока класа, той в голяма степен прилича на представителите на серията F8000.

samsungfКакто вече стана ясно на всички, за топмоделите си Самсунг се отказаха от пластмасовото изобилие – моделът е свръхтънък и има едвам забележима рамка около екрана. Рамката е много приятна, сребриста на цвят, в същия цвят е изпълнена и поставката.

От задната страна на приемника има неголям джоб, където без проблем се скриват всичките кабели. А асортиментът от конектори е наистина огромен – три USB порта, цифров аудио изход и изход за слушалки, 4 HDMI входа, LAN порт, компонентен и композитен вход, инфрачервен изход, два RF входа, Scart, CI слот. Свобода за свързването на устройствата, която наистина няма как да не зарадва потребителите.

Екранът е с матрица с LED подсветка и Full-HD резолюция 1920×1080 пиксела. Технологията Intelligent Viewing оптимизира изображението и наистина го прави идеално. Образът е истински като в живота. Отсъства и цветоизвличането, характерно за матови екрани. Има впечатляваща градация на цветовете, дълбок черен цвят и забележителна контрастност.

И звуковият потенциал на устройството е на висота. Въобще в цялата серия е факт мощна стереодинамика. Декодерът Dolby Digital Plus/Dolby Pulse заедно с качествените говорители осигурява едно наистина качествено 3D звучене.

През 2013 г. Samsung напълно обновиха телевизионната си смартплатформа и в момента тя се състои от пет части – On TV, филми и тв шоу, фотографии, видео и музика, социален раздел, приложения. Четириядреният процесор позволява комфортна работа на всички приложения. А браузерът вече поддържа стрийминг на видео от интернет.

Ясно е, че UE75F8200 е истински лидер на пазара. Великолепна картина, напреднала смарт платформа и изобилие от интелектуални функции – какво повече е необходимо!? Е, разбира се, няма как да пропуснем мощния 3D звук и разкошния дизайн – за ценители на лукса.

 

Google+ Comments