Ултрабюджетна новина от Acer

Тайванската компания Acer представи на тазгодишното международно изложение CES наведнъж три достъпни таблета.

budgetПървият е Acer A1-830. 7.9-инчов Андроид таблет, построен върху двуядрен процесор Intel Atom Z2560 поколение Clover Trail+, който се характеризира с тактова честота 1.6 гигахерца, подпомогнат от оперативна памет. Вградената е 16 гигабайта, а резолюцията на дисплея е 1024 x 768 при съотношение 4:3. Обявената от производителите самостоятелна работа се равнява на почти осем часа. В устройството има и две камери – основна с петмегапикселова матрица и фронтална за видеообщуване – 2 мегапиксела. Производителят не е забравил да снабди модела и с Wi-Fi 802.11b/g/n с Bluetooth 3.0

Новината има и тънък корпус – не повече от 8.15 мм, тежи 380 г, а стойността й е точно 179 долара.

Второто предложение на фирмата е Acer Iconia W4 – управлява се от ОС Windows 8.1. Този таблет е много по-мощен от първия и за това помага процесорът Intel Bay Trail Atom – 1.3 ГХц и 2 гигабайта оперативна памет. И екранът му е с по-големи размери и с по-висока разделителна способност. Иначе във всичко останало моделите си приличата.

Заявката, която дава към момента компанията, за стойността на продукта е 330 долара.

Третият таблет, представен на CES-2014, е наречен от създателите си conia B1. Той е предназначен за по-млади потребители или за семейства, които искат да купят допълнително устройство за детето си. Със сигурност би се харесал и на една трета категория ползватели – тези, които търсят за себе си или за подарък таблет с оптимално съотношение между цена и качество. А той е качествен, евтин и стилен. Седеминчов с двуядрен чип 16 гигабайта пространство за паметта, като има възможност за разширяването му до 32 с помощта на карта. В Европа моделът ще се продава от края на 2014 година и ще струва 129 долара.

 

Google+ Comments