Навигационни приложения за Windows Phone

windowsnaviС развитието на урбанизацията и машиностроенето по целия свят нарасна и потребността повече населени места да се свържат с качествени пътища. Със сигурност хората от по-старото поколение още помнят времената, в които са се ориентирали по пътщата от хартиена карта и с компас, но днес на улиците на 21 век и по пътищата и водачите на моторни превозни средства, а и пешеходците си помагат със специални устройства – навигатори. За не особено голяма сума във всеки магазин за електроника вие може да се снабдите с това чудо и да го ползвате. А още по-напредничавите технически хора ползват и специални приложения на смартфоните си. Да, технологиите я докараха и дотук. Ако имате качествен смартфон, съвсем спокойно можете да забравите за множество други устройства, като плеър, камера, фенер, навигатор и т. н. Но днес основната ни дума няма да е за това, а за един кратък преглед на навигационните приложения.

HEREDrive + . От Нокиа отдавна предлагат картографски услуги, но с появяването на пазара на операционната система Windows Phone, фирмените карти и навигатори станаха още по-добри. През тази година всички геолокационни услуги  на фирмата са извършени под марката HERE. Отличават се от останалите с особена точност на картите, удобство на ползването и голям набор от функции.

Яндекс Навигатор. Не много отдавна компанията пусна едноименно приложение и зарадва потребителите работещи на Уиндоусфон. То е доволно функционално и бързо. Скоростта му почти сигурно няма конкуренция в средите на навигационните програми. В компанията очевидно са се постарали за престижа си и предлагат един превъзходен продукт за операционната система на Майкрософт.

Navitel. Много от вас навярно вече са чували за този пътеводител. Най-малкото, защото често го използват при автомобилите. Е, днес той вече работи и на смартфони. Нелошо приложение, с голяма функционалност и доста почитатели. Но и с един недостатък – скоростта му на работа. Най-общо казано, може да се желае много повече.

gMaps. За съжаление известният на всички ни от Гугъл – може би от страх от конкуренция или просто от леност – няма официално приложение GoogleMaps за операционната среда на Майкрософт. Но както е известно, пазарът не търпи ниши. gMaps не е официален продукт на гиганта по търсене, но пък използва ресурсите му. И може да се каже – използва ги незле. Изграждане на маршрут, избор какво да се показва на картата и много други екстри вие можете да получите без затруднение.

 

Google+ Comments