Спешен списък с идеи за коледни подаръци

Празниците направо пристигнаха, но нека бъдем честни – повечето от нас ще пазаруват в последния момент.

За тези, които, като мен, все още се чудят какво да подарят на своите близки, ето няколко дребни предложения от света на електрониката. Тъй като този списък е предназначен за коледни подаръци, не за сватби или абитуриентски балове, и то на приятели, които и без това отдавна не са ви черпили, ще изброя неща, които се предлагат за по-малко от 30 лв.

А ако някой от приятелите ми случайно попадне на този списък… знаеш какво да правиш 😉

Джойстик

Върлите PC геймъри не искат и да чуват за конзоли – по тази причина някои от тях държат да използват стриктно мишка и клавиатура. Коледните празници са време щедро да раздаваме щастие на околните, колкото и да са вироглави. Ако познавате такъв PC геймър, който от някакви заблудени принципи не се е оборудвал с джойстик, сега е момента да му покажете какво пропуска. Като за първи джойстик, можете да му вземете нещо за под 30 лв., за да реши сам дали ще му хареса и дали ще се насочи към нещо по-high end.

Универсално зарядно за устройства

Подарък за алтруистите, универсалното зарядно за устройства ще ги оборудва с готов отговор на въпроса „Някой има ли зарядно за ______?” – и този отговор винаги ще е „да“. Ако познавате някой, който винаги иска да помогне, но уви, няма място в чантата/колата за хиляда зарядни, този подарък ще им донесе душевно спокойствие през идната година.

Фитнес гривна

Има хора, които искат да живеят здравословно, и такива, които искат да живеят активно – да не кажа „мускулесто“. Този подарък е перфектен за втория тип. Да, всеки може да си инсталира приложение на телефона или просто да следи дали се чувства добре, колко минути прекарва във фитнеса и т.н., но друго си е специална гривна, която да ти дава какви ли не подробности за физическото ти състояние. За приятели, на които не им е достатъчно просто да поддържат форма – направете фитнес преживяването им истински автентично.

Външна батерия

Добър подарък за хора, които винаги са в движение и винаги са на телефоните си. Не им позволявайте да изпускат и една новост в социалните мрежи. Външните батерии са подходящи и за тези, които често ходят на къмпинг или планински преходи. За жалост не са добър подарък за хора, които вечно забравят да си заредят телефона – вероятно ще забравят да заредят и тази батерия. Алтернативен подарък: наемете се да поддържате тяхната външна батерия винаги заредена, за да могат винаги да имат такава на разположение докато са с вас.

Радиочасовник

Всеки има поне един приятел, който е легендарен с неспособността си да ходи където и да било навреме – особено сутрин. А ако този приятел също е труден за събуждане, проблемът става още по-голям. На помощ идват радио будилниците – даже и да успее да го изключи набързо, вероятно ще се подразни достатъчно, че да се разсъни. А ако ви хрумне да сложите един добре опакован, но ненадписан, радиочасовник под собствената си елха – няма да кажа на никой.

MP3 и MP4 Плеър

Имате приятел, който много обича нови технологии – особено смартфони. Всяка година е с нов модел, чак не можете да му насмогнете. За негов ужас, обаче, смартфоните растат ли, растат, а джобовете на панталоните му си остават същите. Отгоре на това, той също е спортна натура (но вече си има ултра high tech фитнес гривна), а най-добре се спортува на музика. Спасете новия му смартфон и му подарете малък mp3 плеър с щипка за закачане по дрехите – в първия момент няма да се впечатли, но накрая ще видите, че от всички подаръци, които ще получи тази Коледа, ще използва най-много вашия.

Това бяха предложенията ми засега. Смятам, че покрих достатъчно сериозни нужди, които обществото пренебрегва, но светът е необятен, а съвременният – разнообразен откъм перипетии. Имате ли още предложения за добри подаръци, с които да улесним живота на приятелите си?

Google+ Comments